DM i atletik på Esbjerg Atletikstadion

 

I den kommende weekend kommer den danske elite i atletik til Esbjerg for at konkurrere om DM- medaljerne i alle de klassiske discipliner. Esbjerg Atletik og Motion er arrangør for stævnet, og det benyttes som en del af fejringen af foreningens 100 års jubilæum. Sidste gang det store stævne var henlagt til Esbjerg var i 1994, hvor anledningen ligeledes var jubilæum.

Dansk atletik er inde i en rigtig god periode, og der er således allerede sat 7 danske rekorder i år, og der er rekordmange deltagere med rød/hvide trøjer ved de forskellige mesterskaber. Der forventes derfor gode og seværdige konkurrencer i løbet af de 3 dage.

DM stævnet indledes med 10.000 meter fredag aften, og så går det ellers løs med konkurrencer fra kl. 12 lørdag. Den officielle åbning af stævnet vil blive foretaget af formanden for fritid og kultur, May-Britt Andreasen kl. 12.45, og umiddelbart efter igangsættes konkurrencen i hammerkast, der set med lokale øjne er meget spændende, da Danmarks to bedste hammerkastere kommer fra arrangørklubben. Brian Nielsen og Hans Barret har begge kastet hammeren ud over 63 meter, og dermed ligger de et stykke foran de øvrige konkurrenter. På samme tidspunkt starter trespring for kvinder, hvor EAM også er stærkt repræsenteret med Isabell Paprotny, der har sprunget næstlængst i Danmark i år.

Af andre højdepunkter i løbet af eftermiddagen er de klassiske 100 m finaler. Hos kvinderne har Astrid Glenner-Frandsen fra KIF i år sat dansk rekord med 11,39, og hun er selvsagt favorit i øvelsen, men der må forventes hård konkurrence fra en række andre gode sprintere. Hos herrerne mangler vi desværre den nybagte danske rekordholder, Kristoffer Hari, men en række andre unge danske sprintere stormer frem, så der forventes også en god konkurrence her.

En anden spændende øvelse lørdag eftermiddag er kvindernes diskoskast. Her har Kathrine Bebe fra Sparta i år sat dansk rekord, men hun forventes at få hård konkurrence af klubkammeraten Liselotte Brix Pedersen, og det er måske i denne øvelse, vi kan forvente nye rekorder.

I kvindernes 1500 m stiller Anne Emilie Møller op som storfavorit. Hun har netop sat dansk rekord på både 3000 m forhindring og 5000 m, og ved DM i Esbjerg har hun valgt at løbe 1500m og 5000m, og vente med forhindringsløbet til det kommende VM i Doha.

Lørdag vil der også være finaler i bl.a. kuglestød, 400 m, stangspring og 4x100 m.

Søndag vil det være muligt at møde en række af Dansk Atletiks helt store stjerner. På 400 m hæk stiller OL-sølvvinder og Europamester fra 2016, Sara Slott Petersen op, og samme dag er der mulighed for at se Andreas Bube forsvare sit danske mesterskab på 800m. Andreas er tidligere EM sølvvinder på distancen.

Søndag kan man også se Anne Emilie Møller gå efter guldet på 5000 m, hvor hun netop er blevet Europamester for U-23, og som nævnt slettede en legendarisk 41 år gammel rekord. På 5000 m får hun blandt andet modstand af orienteringsløberen Maja Alm.

Søndag er der også højdespring, og her stiller Jannick Klausen fra Århus 1900 op med en frisk dansk rekord i bagagen. Han sprang for nyligt 2,28, og han bekræftede sin gode form ved at springe 2,25 og vinde et stævne i Tyskland i fredags.

Medaljerne i længdespring skal også fordeles søndag eftermiddag, og her har vi igen lokale Isabell Paprotny i ilden, og hun har ligesom i trespring en 2. plads på den danske rangliste at forsvare. Ligeledes skal hækkeløb for kvinder og mænd afgøres. Hos kvinderne er EAM's unge talent, Ida Boel med, og hun har i år den 4. bedste tid på distancen, mens man hos mændene bl.a. kan se VM deltageren Andreas Martinsen.

Der er ved stævnet etableret storskærm, sponseret af Esbjerg Kommune, og her kan man løbende få resultater, se slow-motion med mere, så tilskuere vil helt sikkert føle sig godt underholdt . Det endelige tidsskema kan findes på arrangementets hjemmeside www.dm2019.esbjerg-am.dk - der er gratis adgang hele weekenden.

 

Yderligere oplysninger:

Søren Haahr Jensen  41775701